Puljepreview

Puljepreview Larvik Futsal Cup 2015

 

Nå er det ikke lenge igjen til årets beste futsalturnering går av stabelen, og vi legger ut puljepreview for at dere skal bli bedre kjent med alle lagene! I år har vi rekordmange nye lag, altså lag vi vet svært lite om. Det er både positive og negative sider ved det! Vi får ikke skrevet like mye om alle lagene, men samtidig kommer vi garantert til å bli positivt overrasket av enkelte lag! Det er noen grupper som er hinsides tøffe, og du verden som vi gleder oss til disse oppgjørene!

Fra ryktebørsen kan vi nevne at en av forhåndsfavorittene stiller sterkt svekket, Bayern München har rustet opp fra fjorårets semifinale, og det hersker tvil om Esben Rashid har kommet ned på jorda igjen etter å ha fått medieoppmerksomhet i internasjonal skala. Man må møte opp for å få med seg alt! Det er umulig å komme med bare èn anbefaling!

Vi synes det er vanskelig å peke ut mange klare kandidater til å stikke av med seieren, for det er så mange gode lag! Det er også mange ukjente lag for oss, som kan komme og overraske. Vi kommer selvsagt ikke utenom Oslo Futsal Club og Dilla på lilla, men med korte og intense kamper, vil det garantert være marginer som avgjør.

Vi skriver og gjør vurderinger basert på hva vi vet om hvert lag, og vi prøver ikke å rakke ned på noen. Dersom du føler at laget ditt enten blir snakket ned, eller får for lite omtale, så er den beste svar på tiltale å danse på parketten J

Bane 2

Gruppe 1

0900-1130

Bayern München

Hallgeir

Tjølling Futsal

Valby Ungdomsklubb

Lord Bendtner

 

Dette er gruppen som får æren av å sparke i gang årets cup, og det ser ut til å være kun lokale lag som skal tidlig opp denne dagen. Vi går rett på sak.

Bayern München er denne gruppens favoritt, og det er ikke uten grunn. Laget til Lars Moholt og Julius Johansen kom til semien i fjor. Styrken til laget er rutine og samspill. De fleste har spilt sammen i Nesjar Futsal siden Geson danset på Fram. Lars Moholt er lagets primus motor og hærfører. For de som har drevet med futsal i en del år, kan han sammenlignes med de legendariske Bilic i Hajduk Bergen og Stian Reinertsen i Nidaros. Han takket for seg på fotballbanen etter denne sesongen, etter å ha gitt alt for Larvik Turn i en årrekke, etterfulgt av et par rolige sesonger for Nesjar Fotball. Nå er fokuset på hvordan å se best mulig ut i sykkeltights, reproduksjon (elskov) og fulgetitting, men vi håper vi kan se ham i Turn-drakt igjen. Det er er han hører hjemme! Julius Johansen kniver med Moholt om hvem som ser best ut i sykkeltights, men den store rumpa hans har satt en foreløpig stopper for konkurransen. I mål reddet han derimot Bayern flere ganger i fjor, og han må levere på topp også i år om de skal forbedre seg. Det er definitivt krydder i dette laget, og det finner vi i bl.a stjerneskuddet fra Sandefjord Fotball, Kristoffer Normann Hansen. Dette er en jordnær kar med gode holdninger, stort talent og en lys fremtid. Vi håper han fortsetter å ta steg, og at han ikke forhaster seg i karrierevalgene. Vi håper rådgiver Thorstein Helstad hjelper deg i riktig retning! Evighetsmaskinen Audun Holt og Jacob Jacobsen vil være de to andre som skal krydre laget og som kan skape ting på egenhånd.

Hallgeir er et lag som ble med helt i siste liten. Vi vet ikke mye om laget, men lagleder Henrik Gravdal forteller oss at disse unggutta er nyoppstartet når det gjelder futsal, så det er mulig de ser på dette som en nyttig erfaring. Dersom de har ambisjoner om avansement, så blir det på ingen måte lett!

Lord Bendtner: Lord Bendtner stiller faktisk med to lag i år, så lagleder Daro Lahon ser ut til å satse tungt. Laget var med også i fjor, og et snev av hukommelsestap (ball i hodet) gjør at vi ikke husker om det ble avansement i fjor. Vi tror de røk ut i gruppespillet, men de gjorde på ingen måte skam på seg selv. Gruppa i år kan passe dem bra, og vi gir dem en god sjanse for å gå videre!

Tjølling Futsal er en lokal guttegjeng, men for oss et nytt bekjentskap. Speidere var ute og så laget spille romjulscup 2.juledag, og der er det mulig at man fant gull! Lagleder Petter Holand kan bli en attraksjon for publikum, til tross for sin unge alder. Han banket inn mål etter mål, og han er ikke fornøyd før ballen ligger klistret i krysset. Vi håper han fortsetter i samme spor under Larvik Futsal Cup!

Valby Ungdomsklubb: Dette er det laget i turneringen som spiller med minst press, og de er kun med for å ha det gøy sammen. Det er likevel veldig hyggelig at de tar turen! De stiller med et toppet lag, ettersom lagleder Andreas Fugi Faugstad holder seg der han hører hjemme, på benken. Etter å ha satt pølsespiserekord lille julaften med 23 pølser, tviler vi også på om han hadde orket noe annet enn å sitte og kjefte fra benken. Det som også er vilt med denne karen, er at han utelukkende holder med møkkalag (Liverpool, Brann og Fram). En som derimot blir å finne på banen, er lillebroren hans Ole Martin. Det er viktig at man ikke overvurderer dette laget. Ja, jeg skrev overvurderer.

Vårt tips: Vi tror Bayern tar gruppeseieren uten å overbevise, de har en tendens til å forbedre seg utover i turneringen. Sammen med dem tar Lord Bendtner turen til sluttspillet, på bekostning av Hallgeir som ender på den sure 3.plassen

Bane 1

Gruppe 2

1200-1430

Incredible Elg

Dilla på lilla

16-meteren

Flamingo Futsal

Team Rocket

Spennende gruppe! Den er tøff, åpen og underholdende (tror vi).

Incredible Elg: Dette er tredje eller fjerde gangen dette laget er med, og de har tatt seg til sluttspillet hver gang. Selv om lagnavnet er så merkelig at det må være noe internt, så er det flere gode spillere her! Redaksjonen har spesielt sansen for Henrik Wold, som har banket inn mål på mål for Nanset denne sesongen (50 målpoeng). Det ryktes også at lillebror Ole Martin er like rå, så det er en kruttsterk duo. I tillegg til disse to, finner vi et annet brødrepar på laget i Gulla Pedersen. Det ryktes at det også kommer flere sterke navn over fjorden fra Østfold, så dette laget blir ikke lett å slå!

Dilla på lilla: Selv om dette er en tøff og åpen gruppe, huser den også en av de største turneringsfavorittene! Det er Dilla på lilla som må tåle dette stempelet, og det er fordi det er lederen i årets Eliteserie, nemlig Sandefjord Futsal, som skjuler seg bak navnet. Før sesongstart gjorde Sandefjord to kanonsigneringer, en av dem en av Eliteseriens klart beste spillere, Christian Leirvik. Heldigvis for alle de andre lagene i årets cup, tviler vi på at trønderen blir å se i Arena Larvik. Til tross for det, er det bunnsolid på stort sett alle posisjoner, med krydder av typen safran i spillere som Martin «Mjært» Christiansen og Niklas «Fizzniklas» Espegren. Espegren har hatt en knallsesong så langt, og virker til å ha fått full klaff med kebab-kostholdet sitt. Vi skal heller ikke glemme lokale storscorer Lars Flatøy, som sikkert er revansjesugen etter å ha sendt laget ut på straffer i fjor. Straffen minnet om Kristofer Hæstad sin karriere i Wigan, elendig. Med Dilla i form, er det vanskelig å hamle opp med dem! Det er likevel et VELDIG stort forbehold her: Det ryktes at de stiller med en tynn og skadeutsatt tropp, og det vil med en gang sette en demper på favorittstemplet vi har gitt laget.

16-meteren er et nytt bekjentskap for oss, og det ser ut som de tar turen fra Oslo! Vi vet dessverre ikke nok om laget til å gi noe mer info, annet enn at lagleder Omar Abdirahman kommer fra Holmlia(?) hvor han også spiller fotball. Vi tipper at det er et lag med gode ballferdigheter som møter opp i Boligmappa Arena. Kanskje vi får se litt artisteri fra dette laget? Det ser også ut som de har hatt fine resultater i øvrige turneringer, så se opp for dette laget!

Flamingo Futsal: Vi vet at laget til August Wahlberg har vært med flere ganger tidligere. Det vi derimot ikke vet (husker), er hvordan de har gjort det! Vi tar en råsjanse og sier at de har vært middelhavsfarere i gruppespillene tidligere, men at de på ingen måte har gjort seg bort. Bøndene fra Re har delvis utvandret til hovedstaden, så det blir spennende å se hvordan det slår ut!

Team Rocket var et av de yngste lagene under fjorårets cup, og det regner vi med at de er også i år. Laget til Carl Christian Solli Dokken (CCSD) er fra Sandefjord, nærmere bestemt Store Bergan. Store Bergan har ikke hatt tradisjon for å ha skapt gode fotballag, og undertegnede kan ikke huske å ha tapt en eneste kamp mot den klubben. Nå skal det sies at laget til CCSD er mer enn ti år yngre enn redaksjonen, så mye kan absolutt ha skjedd selv der borte! Kanskje de kan overraske oss med finesse og trøkk i spillet sitt? Kanskje de har tatt store steg fra i fjor? Vi gleder oss til å se.

Vårt tips: Vi ser det som veldig sannsynlig at Dilla på lilla tar gruppeseieren her. Det avhenger derimot helt av at de stiller med flere enn 5 spillere til start, hvis ikke kan både 16-meteren gog Incredible Elg snyte dem for gruppeseieren. På de to siste plassene er vi redd Flamingo og Team Rocket havner, men det er ikke sikkert det blir langt unna avansement!

Bane 2

Gruppe 3

1200-1430

aQ Futsal

NansetGutta

Horten Oldstars

Gutta Krutt

Lokomotiv Kalinka

 

I denne gruppen er det flere lag som ikke har noen som helst fremtid på futsalbanen, men som må leve på tidligere meritter og kvaliteter. Et stort problem er at noen av dem fortsatt innbiller seg at de er unge og lovende.

aQ Futsal er det ene laget som kun har historie å lene seg på. Laget oppnådde legendestatus på rekordtid i Trondheims-futsalen for 6-7 år siden, med sin gnistrende innsats på banen, kombinert med ville dansemoves på byen kvelden i forveien. Lag som Vega, Nidaros og Tiller er blant lagene som har måttet knele foran de tidligere studentene fra Larvik. Dessverre er det ingen av dem som er i nærheten av å bestitte noen form for kvaliteter som hører hjemme på en slik arena i disse dager. Jørgen Borvik har gått over til å danse swing, Anders Husøy livnærer seg som en Backstreet Boy, Jonas Borvik Knutsen bruker mest tid på å vise fingeren til folk i trafikken, mens Tommy Grinden har vært innom Vangseter for behandling av alkoholisme ved tre anledninger. Til tross for kondis og ballferdigheter som ikke fortjener dagslys, så kan de glimtvis vise at det har bodd kvaliteter i dem. For at det skal stemme for disse gutta, er det nødvendig at det klaffer med lagånden, for hvis de begynner kjeftingen, er hele laget tynn suppe.

NansetGutta er et lag som har fremtiden foran seg, i motsetning til aQ. Også dette er som et lag i forrige gruppe, et lag med unge spillere fra Nanset. Vi velger å tro at det er pågangsmot og gode basisferdigheter som er i sentrum for dette laget, men at manglende futsalerfaring kan bli utfordrende. Husk at det er mulig å bli gode i fotball i flere klubber enn Fram og Sandefjord, og et godt miljø på Nanset kan gjøre dere enda bedre!

Horten Oldstars kan få samme innledende omtale som aQ Futsal, ved at de har mer å se tilbake på enn å se frem til. Laget består i stor grad av spillere fra 87-årgangen til Ørn Horten, trolig med innslag av Laaveg-tvillingene fra Borre. Dette var alle gode fotballspillere på gutte- og juniornivå, og flere av dem holder seg fortsatt brukbart i form. Vi tipper at lagleder Tony Solberg har med seg langemann Kjetil Roppestad i mål, og ikke minst lagets primadonna Fredrik Skarre. Utover dette er det lov for publikum å håpe at legenden Fredrik Schjerve stiller til start. Denne mannen er et multitalent som har gode resultater å vise til i Counter-Strike, street dance, sjakk og finans i tillegg til fotball. Beklager damer, men denne gutten er opptatt.

Gutta Krutt mener vi er et nytt innslag i årets cup. Ola Lydersen og hans tropp regner vi med kommer fra Sandefjord Ballklubb, og hvis dette laget holder samme nivå som tidligere unggutter fra Sandefjord, kan de bli tøffe! Redaksjonen dreit på draget i sin omtale av Nutmeg United i fjor, og i frykt for gjentakelse så holder vi dette laget helt åpent!

Lokomotiv Kalinka er siste lag ut i denne gruppa. Tobias Midtlyng er keeper på FK Tønsberg, nyopprykket til 2.divisjon. Laget er nytt for oss, men hvis Midtlyng sine lagkamerater også spiller på FK Tønsberg, så kan resten av lagene få litt av hvert å bryne seg på. Her kan det fort være ballsterke karer som også orker å løpe, noe som er kryptonitt for flere av de andre lagene. Skummelt!

Vårt tips for gruppe 3: Vi tror at Lokomotiv Kalinka deltar for å hevde seg, og at de tar hjem gruppeseieren. Vi baserer det ene og alene på at laglederen spiller på FK Tønsberg, og at han har ambisjoner for laget sitt. På 2.plass tror vi Horten Oldstars havner, etter at Fredrik Skarre har parkert aQ Futsals Anders Husøy i en løpsduell og scoret det avgjørende målet. 3.plassen går til de slitne gutta i aQ Futsal, som dermed havner foran de to urutinerte lagene Gutta Krutt og NansetGutta.

Bane 1

Gruppe 4

1500-1730

Larvik City

Holmlia

Liggeunderlaget

Nutmeg United

Lord Bendtner 2

Nok en åpen gruppe, hvor vi kan mye om et par, og nada om de øvrige lagene. Trolig må analyseavdelingen vår ut på studietur hvis vi får samme antall nye lag hvert år. Moro er det, tross alt!

Larvik City: Vi føler det har vært litt stille rundt dette laget både i år og i fjor, etter at resultatene kanskje ikke sto helt til lagets forventninger. Det er absolutt muligheter for å snu trenden i år, og at gutta kan vise hva som bor i dem. Laget består at lokale gutter som er +/- 20 år gamle, og som har teknikk som sitt sterkeste våpen. Det er tidvis artig å følge med på laget, spesielt når de angriper og går på mål. Vårt tips til dem, er at de styrker det defensive kollektivet, da kan de bli langt tøffere å bryne seg på, for dette er absolutt gode spillere! Og gå mer på mål!

Holmlia er nye for oss. Lagleder Asim Ahmad og gjengen hans tar turen fra Oslo, og det er trolig for å kunne hevde seg i Arena Larvik! Dette gjør nok at de kommer med et godt lag, som kommer til å kjempe om avansement. Vi vet ikke noe om spillerne og laget, men vi tipper at flere av lagene i gruppa skal samle beina for å unngå luker. Vi har også merket oss at laget gjorde det skarpt i en annen romjulsturnering, så vi har troen på denne gjengen!

Liggeunderlaget tror vi er en del av Halsens morsomme og talentfulle A-lag, som nylig rykket opp til 3.divisjon. Vi vet ikke hvem lagleder Fredrik Berglie entrer banen med, men vi håper virkelig at vi får se A-lagets keeper Martin Skogstad i buret. Selv om gutten er 27 år gammel, har han rukket å spille for 21 ulike klubber i distriktet. Klubbnomade? Ja. Bytter han klubb for å få gratis treningsutstyr? Ja. Til tross for at denne keeperen er redd for ballen, har han også mye å fare med på banen, og er trygg å ha bakerst. Ikke minst psyker han ut motstanderne i ren Glenn Jensen-stil, kjent fra Iskrigerne. Etter så mye omtale håper vi lagleder Berglie føler seg tvunget til å ta med nomaden!

Nutmeg United har for oss blitt definisjonen på å ta feil i en puljepreview. Vi dømte dem nord og ned i fjor. Og det endte med at de ikke bare tok seg videre fra en tøff gruppe, de herjet! De var gode til alt, og hvis vi ikke husker helt feil, ble det kvartfinale ut av det. Vi får sette mangelen på futsalerfaring som grunn til at de ikke kom enda lenger. Disse sandefjordingene på cirka 20 år skal samtlige lag se opp for i år, hvis de har holdt formen ved like og har samme tropp som i fjor. Makan! Vi bøyer oss i støvet!

Lord Bendtner 2 er siste laget ut i denne gruppa. Hvis dette er et faktisk 2.lag, så er vi redd for at dette blir en altfor tøff reise for dem, men det er jo like fullt mulig at de kun er med for å ha det gøy! For at de ikke skal bli altfor skuffet, så kan vi fortelle dem at de kommer til å møte veldig god motstand i de øvrige lagene.

Vårt tips: Det er flere jevngode lag her tror vi, men det er Nutmeg United vi må holde som favoritter etter fjorårets oppvisning. Vi tror de tar gruppeseieren, og at det er Holmlia som blir med dem til sluttspillet etter en knepen seier over Larvik City. Liggeunderlaget vil nok på ingen måte gjøre seg bort, men vi tror at marginene kanskje er helt med dem denne gangen, og de tar seg dermed ikke videre.

Bane 2

Gruppe 5

1500-1730

Los Bandoleros

FC Smyg

NTG-punktet

Man Chest Hair United

En gruppe som vi tror kommer til å bli jevn, hvor det ikke er noen soleklare favoritter som kommer til å spasere gjennom gruppespillet. Det er likevel noen som skiller seg ut.

Los Bandoleros består av store deler av arrangørstaben og frivilligkorpset under Larvik Futsal Cup. De var fjorårets askeladd og publikumsfavoritter, og tok seg på mirakuløst vis helt til kvartfinalen. Det er ganske utrolig, når man ser på stallen og hvor lite denne gjengen spiller fotball og for å ikke snakke om futsal. Det er likevel noen ledestjerner (selvutnevnte vel og merke) vi kan trekke fram. Brødrene Reppesgård med Kristoffer i mål og Marius som utespiller, skal være noen av de som drar lasset. Lass har de bokstavlig talt selv også, som har ført til at de begge fikk ett års medlemsskap i vektklubb.no. Heia dere, gutter! Kjell Thomas Barth har en tendens til å virke helt ute av form i oppkjøringen til cupen, og tung som bare Kjellemann kan være. Likevel har han flere ekstra gir i bagasjen som han setter på så fort det er cup, og han blir da ugjenkjennelig til det positive. Det er mang en stjernekeeper som har fått smake på lobber, tunneler og mer til fra den tidligere Fram-spilleren, og vi håper han har enda flere triks i boka.

FC Smyg er et lag redaksjonen alltid har hatt sansen for. Hardtarbeidende gutter med gode ballferdigheter, som gjør ting enkelt. De har vært med i så og si alle turneringer som har blitt arrangert av LFC, og de tar seg alltid videre til neste runde. Dessverre for dem, ser de ut til å mangle matchvinnerne som kan dra opp noen uante triks fra ermet. Dette har også ført til at de har røket ut forholdsvis tidlig i sluttspillet, gjerne med minst mulig margin på straffer. Er det i år det blir semifinale, gutter?

NTG-punktet er med for første gang, og vi mistenker at dette er unge karer som går på NTG i Bærum? En kjapp kikk via våre analyseverktøy, viser at flere av gutta spiller på Stabæk sitt juniorlag, og da er også store sjanser for at de har ambisjoner som fotballspillere. Dette er nok som så mange andre lovende spillere i denne alderen, raske og tekniske gutter som synes forsvar er kjedelig, og at angrep er det beste forsvar. Hvis vi derimot tar feil og de har en solid sisteskanse og en bauta som er spielführer, så kan denne gjengen skape problemer for de øvrige lagene i gruppa.

Man Chest Hair United: Dette er unge gutter fra Larvik, vi tror de er en del av det lovende og gigantiske G16-laget til Nanset, som tidvis har talt over 50(!) spillere. Det gror godt på Nanset om dagen, og vi håper at disse gutta kan vise at dette stemmer. De skal nok likevel få det tøft i denne gruppa, men kanskje de ser på dette som en nyttig og lærerik erfaring.

Vårt tips: FC Smyg tar dette hjem. De vinner nok denne gruppa ganske greit, men NTG-punktet kommer til å gi dem kamp. Bak disse to lagene vil nok Los Bandoleros og Man Chest Hair United knive. Vi tror likevel at gruppa er ganske åpen, og det er langt ifra to sikre kandidater her.

Bane 1

Gruppe 6

1800-2030

Nothing Toulouse

Ballatasaray

Habibi Dreamteam

Prishtina

NTG Frikktators

Dagens siste herregruppe tror vi blir svæææært jevn! Her er det flere gode lag, og vi tror det er en fin variasjon hva gjelder styker og svakheter.

Nothing Toulose er nok et ungt lag (veldig mye unge lag i år), fra Larvik. Vi synes det er flott å se at det gror godt og at vi ser flere og flere som blir med på cupene våre for første gang. Disse guttene spiller til daglig sin fotball på Nanset, hvor de går i lære hos gode trenere med fornuftige verdier. Det tror vi lønner seg, og vi håper at disse ungkalvene viser oss at de lærer mer enn lange flater baller på Nanset. De har vært veldig ivrige på puljepreviewen, om det er for å lese seg opp på motstanderne eller se seg selv bli slaktet eller hyllet, vites ikke. Vi vet dessverre ikke nok om dere enda, men vi lover å komme med fyldigere tekst om dere til neste år. Det er opp til dere selv om det er positiv eller negativ omtale dere får J

Ballatasaray tok seg videre fra en tøff gruppe i fjor! De nedsablet blant annet Team Mendonca, bestående av blant annet de nysignerte Tysklands-proffene Iver Fossum og Gustav Wikheim. Well done! Dette var mildt sagt overraskende, men det var like fullt fortjent. Ballatasaray sto frem som et solid lag som vi håper og tror også i år viser seg frem. De er en het kandidat til avansement i denne gruppa, men det blir ikke lett, for her er det få kasteballer!

Habibi Dreamteam er et merkelig lag! Med det så mener vi at de varierer i prestasjonene sine, fra forferdelig og intern krangling, til arrogant festfutsal. Hvem av delene vi får se denne gangen, blir spennende å se. Laget består i stor grad av Ørn Horten sine spillere, og det er det tidligere eliteserielaget Horten Futsal som er stammen i laget. Dette er et lag med massevis av erfaring og som vet hva som skal til. Når laget er «på» er de leie å møte, og de kan holde nærmest alle lag i Norge til minimum uavgjort. Laget er uten tvil gode nok til å komme langt i turneringen, men det må settes et stort varsko ved at intensiteten og konsentrasjonen til gutta er på riktig nivå. Hvis ikke, så kan alt skje.

Prishtina tar turen for tredje gang, og det synes vi er veldig hyggelig! De stilte så vidt vi husker med et a-lag og juniorlag i fjor, men at begge lagene var forholdsvis unge. Det hadde tydeligvis ikke så mye å si, for det unge a-laget kom seg videre fra gruppa si. Trener Florim ledet dem med stort engasjement, noe som tydeligvis hjalp. Det var et solid lag uten store svakheter vi fikk se i fjor, så nå blir det spennende å se om de tar noe nytterligere steg og kjemper seg inn blant de 8 beste.

NTG Frikktators er siste laget i denne gruppa. Dette er også et lag som kommer fra NTG i Bærum, og for vi mener at omtalen som NTG-punktet fikk, også er dekkende her.

Vårt tips: Her er det veldig vanskelig, og vi tror det er bingo hvem som går videre. Hvis vi likevel skal sette plassering på lagene, holder vi Habibi Dreamteam som små favoritter med rutinen sin, etterfulgt av Ballatasaray. Det blir så jevnt mellom Prishtina og NTG Frikktators at myntkast hadde vært like greit. Nothing Toulose er vi redd kommer til kort denne gangen, men vi har tatt feil før!

Bane 2

Jentegruppa

1715-2030

Andrelaget

Øvrevoll Hosle

 

Rekordstor damegruppe! Vi har hele 7 lag som skal gjøre opp, og det kommer en rekke spillere fra Toppserien. Dette blir spennende! Begge finalistene fra i fjor deltar, og vi gleder oss til å se hvem som har mest å komme med.

Andrelaget er det lokale innslaget i cupen, og de vant for to år siden. I fjor ble det en litt sur 2.plass, etter at de fightet hele veien til sluttsignalet gikk. Laget har sitt opphav i Nanset sitt gode damelag, hvor samtlige enten spiller eller har spilt. Lagets to største profiler er Synne Skinnes Hansen og Johanne Fridlund. Førstnevnte har faktisk blitt tatt ut på selveste A-landslaget, som er en helt fantastisk prestasjon! Dette er en spiller med voldsomt trykk i spillet sitt, som komme til å prege turneringen. Johanne Fridlund har de siste sesongene spilt for Vålerenga. Denne ungjenta var faktisk nominert til Årets fotballtalent! Prisen ble vunnet av selveste Martin Ødegaard i 2014, for å understreke hvor stort det er. Denne teknikeren har Iniesta som sitt idol, og har en teknikk som 90% av gutta kan drømme om. Resten av laget består også av solide spillere, men i fjor var det mangelen på futsalerfaring som gjorde at det ikke gikk hele veien.

 

Øvrevoll Hosle er regjerende mester, etter en overbevisende turnering i fjor. Dette er et knallsterkt lag, som hadde få svakheter på laget. De spiller til daglig i 1.divisjon for kvinner, så de holder seg i form. Denne gangen stiller lagleder Stine Høglie med to lag, så de fikk nok blod på tann i fjor! Har de som mål å ta storeslem med Øvrevoll Hosle som begge finalelagene? Det blir jo spennende å se hva de kommer med, men det blir på ingen måte lett, når vi ser hva slags lag vi har med.

 

 

DAG 2:::

Bane 1

Gruppe 7

1100-1330

Oslo Futsal Club

Bosna United

Kosovo Livs

TBA

1255

Herre min hatt for en gruppe! Dette er trolig den sterkeste gruppa i cupens historie, og du verden så mye kvalitet vi har i vente!

Oslo Futsal Club er regjerende mester, etter at de overbeviste i fjorårets turnering. De hadde kun èn kamp hvor de virkelig måtte jobbe i fjor, og det var i semien. Vi regner med at det er Grorud Futsal som kommer til å væe basen i dette laget, og det vil trolig være kvalitetsspillere med massevis av landskamper som møter opp. Lagleder Esben Rashid er alltid å regne med når vi skal kåre turneringens beste lag, og det samme vil resten av laget være. Vi håper at vi får se Saif Haydar, trolig landets mest elegante futsalspiller. En teknikk og ro i spillet som gir enhver tårer i øynene. En attraksjon. Attraksjon er definitivt også Ibba Laajab, som det ryktes tar turen i juleferien fra profftilværelsen i Kina. Laajab er kjent som Norges mest kjente futsalspiller, og kan avgjøre kamper på egenhånd. Det er verdt å ta turen alene for å få med seg, der han kombinerer en utopisk teknikk med skuddkraft og god fysikk. Det er alltid vanskelig å spå hvilke spillere som dukker opp på laget, for de har så mange å ta av. Vi regner med at landslagskaptein Mustapha «Musa» Achrifi blir å finne på banen, dersom han er skadefri. Vi kan egentlig nevne mange flere, men det er best å se det selv. Det er naturlig å holde dem som favoritter også i år, så lenge de har skrudd på fokuset!

 

Bosna United stiller for første gang denne sesongen med toppet lag, og det betyr et sterkt lag! Lagleder Nedim Brbovic kunne fortelle oss at de har gjort det skarpt i flere turneringer i høst, og de vet godt selv at de kan slå alle på en god dag. Akillesen til dette laget er ofte det defensive, da det er mål og angrep som gjelder. Det er også bra med temperament i laget, men de er like blide så fort kampen er ferdig. Samtlige lag skal se opp for disse, for de er ikke enkle å slå! Vi holder dem som en liten outsider til å komme langt.
Kosovo Livs er tredje lag ut. Lagnavnet er for oss som er fra Vestfold best kjent som butikken man møter på vei inn til Strømstad, når man skal på svenskehandel for å kjøpe billig mat og drikke. Bak lagnavnet regner vi med at det er fjorårets lag Puma, som skjuler seg. Lagleder Ali Pajaziti pleier å ha med seg Amin Askar, kjent fra Tippeligaklubber som FFK (nå OBOS-liga), Saprsborg og Brann. Askar er en kvalitetsspiller også i futsal, og han er veldig underholdende å se på. Ta turen! Utover dette, kjenner vi ikke til resten av laget på navn, men det er tekniske og angrepsvillige karer, som kan by på problemer for de fleste lag.

TBA er fjerde laget i denne tøffe gruppa! Lagleder Emir Sadiku har samlet flere av de beste spillerne han kunne få tak i fra hele Østlandet. Utover dette vet vi dessverre ikke så mye mer, men det tyder på at de har ambisjoner om å ta seg til sluttspillet! Det er karer som spiller mye futsal, så varsko her!

1255 er siste lag ut i gruppe 7! Dette er et kjempesterkt lag, som fort kan være en finalekandidat! Lagleder Fidan ser ut til å ha med seg dyktige spillere med landslagserfaring, og spill for blant annet Grorud Futsal. Selv var han tidligere en del av Alba Futsal, når de stakk av med seieren i 2012. Alba Futsal har siden da hatt en nedadgående kurve, men de beste spillerne på laget, var pur klasse. Vi ser frem til å se hvem som dukker opp! Dette kan som sagt fort være ett av finalelagene!

Vårt tips: Vi forventer at Oslo Futsal Club tar seg videre fra gruppen, til tross for at den er knallhard. Laget har bare klassespillere, og vet hva som kreves. Bak dem er det nok litt mer åpent, men vi tror 1255 har med seg et godt nok lag til å avansere. Bak dem er det ekstremt jevnt, og vi tør ikke tippe hvilke lag som tar de påfølgende plassene. Alle lagene i denne gruppa hadde trolig tatt seg videre fra de øvrige gruppene!

Bane 2

Gruppe 8

1100-1330

FotoNaaS

Sandvika Futsal

Høyt Press

Frostvedt Gård

LEDIG PLASS

Så var det dags for siste gruppe! Og det er på ingen måte noen lett gruppe! Her er det også kandidater til å komme langt i turneringen. Vi har flere helt nye lag, samt en gjenganger som er av høy kvalitet.

FotoNaaS er første lag vi omtaler i gruppe 8. Dette er et nytt bekjentskap for oss, men vi vet likevel litt om laget. Våre speidere kan fortelle at dette er spillere fra Asker sitt A-lag, som skal spille i 2.divisjon til neste år. I tillegg til å være et bra fotballag, har de også vunnet flere cuper i Oslo i høst! Det betyr at de har erfaring med sluttspill, og det er mot god motstand. De har slått flere lag og spillere som ofte går hele vein i Larvik Futsal Cup, så vi tror de kan avansere fra denne tøffe gruppa.

Sandvika Futsal kommer visst med en tynn tropp i Arena Larvik, men de som stiller, er gode futsalspillere. Laget har gode resultater å vise til i Oslo og omegn, og gutta har tidligere spilt fotball i høyere divisjoner. Nå er det breddefotball og moro som gjelder, men kvalitetene har holdt ved like. Azad og hans menn vet at dette blir tøft, men de blir likevel ikke noen kasteball i dette selskapet. Vi håper de fighter med hjertet på utsiden av drakta, og gir de øvrige lagene kamp til døra.

Høyt press er laget til Pål Kirkerød, keeperen som nylig signerte for Sprint/Jeløy. Denne entusiastiske karen kommer med en solid tropp, men vi er usikre om den er solid nok i dette selskapet! Vi håper at gutta fra Østfold motbeviser oss, og overrasker!

Frostvedt Gård er siste laget med omtale i årets cup. Det har blitt tradisjon at laget til klassekeeperen Terje Kirsebom spiller Larvik Futsal Cup, og de er alltid et godt lag som møter opp. De ryker ofte ut med minst mulig marginer, altså straffekonk. Problemet til laget har tidvis vært en smal tropp, som har gjort dem sårbare for skader eller mange kamper. Hvis de stiller med nok innbyttere i år, vil nok Grorud-keeper Kirsebom kunne lukte på semifinale. Med seg på laget finner vi lokale Espen Frøystveit, som til daglig er kaptein og dirigent på Kjelsås, et av de beste 2.divisjonslagene i Norge. Pass opp for denne mannen! Han har trolig det hardeste skuddet og den beste styrken i årets cup. Det er ofte flere gode spillere som dukker opp, blant annet brødrene Akinyemi og fotballkommentator Endre Olav Osnes. I tillegg hadde det vært gøy om brødrene Stamsø Møller blir å finne, da blir det hvert fall mål!

Vårt tips: Vi tror at Frostvedt Gård og FotoNaaS går videre fra denne gruppa, men vi tør ikke så hvem som vinner. Bak dem havner Høyt Press og Sandvika Futsal, men det blir veldig jevnt!

No comments yet.

Legg igjen en kommentar