Intervju med Kenneth «The Wall» Rakvaag

Kenneth Rakvaag:- Futsal vil bare bli større og større! Vi har intervjuet Norges desidert beste futsalkeeper! Han har flere seriegull i Norge, spilt utallige landslagskamper, utenlandsopphold og er nå blitt spillende trener for 1. divisjonsklubben FC Hulløy. Vi snakker selvfølgelig om Kenneth Rakvaag, den robuste keeperen i buret!

Du har vært på et utlandsopphold i henholdsvis Fener i Aserbajdsjan og Catanzaro Calcio i Italia, kan du fortelle om dine erfaringer fra disse landene?

Det er spennende å kunne leve av det man liker best. Samtidig er det mye mer uforutsigbart enn et liv i Norge. Jeg har lært mye mer futsal på disse oppholdene enn jeg har lært i hele mitt norske futsalliv. Bøker og youtube kan ikke sammenlignes med å leve oppi det.

Du har nå signert en avtale med Hulløy i 1. Divisjon, hvordan blir det å gå over til rollen som spillende trener?

Det blir spennende fordi det er mye talent i laget. Jeg vet at jeg har mye å bidra med og håper jeg greier å kombinere det å være trener med å spille selv. Nå har jeg vært ute noen måneder med skade og vil fortsatt være ute en stund til. Dette gjør at jeg kan fokusere 100% på rollen som trener.

I 2013 var han med på å vinne Larvik futsalcup sammen med et stjernespekket FC Hulløy, der profiler som Tresor Egholm, Cato Valøy og Ibba Laajab ble hentet inn. Dette gikk på TV2 sport, der dem møtte Sandefjord Futsal i finalen og tok hjem seieren.

Når er det vi får se Norges desidert beste keeper tilbake i buret under Larvik futsalcup igjen?

Nå skal det sies at jeg ikke synes jeg er Norges beste turneringskeeper. Det å være påskrudd mentalt og kroppslig blir vanskeligere og vanskeligere jo eldre du blir. Dette er en av grunnene til at jeg ikke spiller så mange turneringer. Larvik Futsalcup er et topp arrangement, så det er ikke umulig jeg dukker opp igjen.

Så du kommer ikke til å holde ut like lenge som keeper og futsallegende Kjell Ytterdahl?

Nei.

Hvordan synes du denne Larvik futsalcup var ift kvalitet på lagene og gjennomføring?

Topp gjennomføring og god kvalitet på lagene. Hovedsakelig meget god kvalitet på enkeltspillere.

Hvilke 3 futsalspillere er Norges beste?

Et utrolig vanskelig spørsmål. Det synes jeg egentlig varierer veldig. Hvis man tenker   ferdighetsmessig, er det vanskelig å unngå spillere som Ibba Laajab, Stian Sortevik og Mustafa Acrifi. Skal man se rent futsalmessig må jeg nevne Morten Ravlo.

Hva mener du må til for å få opp interessen enda et hakk i dagens futsalnorge?

Vi har langt å gå. Futsal må bli en breddeidrett der man starter med yngre avdelinger og ta det skritt for skritt. Jeg tror det kommer til å bli bare større og større, men nivået må opp før man driver å skviser in samtlige kamper på tv2sumo. Ikke all pr er god pr.

Vi takker Kenneth for intervjuet og sender han lykkeønskninger til årets sesong og håper selvfølgelig å se han under årets begivenhet i arena Larvik.

10405429_10153643103661955_2095188294539837611_n11247898_10153643103346955_4917908006033987895_n

No comments yet.

Legg igjen en kommentar